www.iiiWe.com » رکوردی تازه در زمینه‌ی تولید انرژی‌های تجدیدپذیر

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 رکوردی تازه در زمینه‌ی تولید انرژی‌های تجدیدپذیر بخش محیط زیست

7

به گزارش دویچه‌وله، در سال ۲۰۱۵ رکورد تولید انرژی‌های تجدیدپذیر شکسته شد. برابر گزارش شبکه‌ی رکوردهای جهانی، تولید برق بیش‌تر از راه‌های فرآوری انرژی‌های بادی، خورشیدی و آبی انجام گرفته است. نیروگاه‌های تازه‌ای با گنجایش و بازده سراسریِ ۱۴۷ گیگاوات در جاهای گوناگون جهان راه‌اندازی شده‌اند. از این اندازه، ۶۳ گیگاوات از انرژی باد، ۵۵ گیگاوات از انرژی خورشید و ۱۶ گیگاوات با انرژی آب به دست آمده است.
چین، آمریکا، ژاپن، بریتانیا و هند کشورهای پیشگام در زمینه‌ی تقویت انرژی‌های تجدیدپذیر بوده‌اند. سرانه‌ی تولید این انرژی‌ها در کشورهای اروپایی همچون دانمارک، آلمان، سوئد، اسپانیا و پرتغال از دیگر کشورها بالاتر بوده است و آن‌ها در سال‌های اخیر در زمینه‌ی تولید انرژی‌های یادشده سرمایه‌گذاریِ هنگفتی کرده‌اند.


■ کاهش هزینه‌ها، عامل جنبشی جهانی

شبکه‌ی سیاست‌گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر سده‌ی ۲۱، شبکه‌ای متشکل از ۷۰۰ کارشناس از سراسر جهان، در گزارشِ همه‌سونگر سالانه‌ی خود از وضعیت جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر و نیز روند سیاسی و اندازه‌ی سرمایه‌گذاری‌ها در این زمینه خبر می‌دهد.
بر پایه‌ی گزارش‌ سال گذشته، مبلغ ۲۸۶میلیارد دلار (۲۵۶میلیارد یورو) در سراسر جهان صرف انرژی‌های تجدیدپذیر شده است، که این رقم در سنجش با سال پیش از آن، ۱۳میلیارد دلار افزایش نشان می‌دهد. دلیل اصلی رونق سرمایه‌گذاری‌ها، کاهش هزینه‌ی تولید این انرژی‌هاست. به گفته‌ی «کریستیان لینز»، دبیر کل شبکه‌ی سیاست‌گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر سده‌ی ۲۱، گزارش نشان می‌دهد که این انرژی‌ها در بسیاری از کشورها با انرژی‌های فسیلی در رقابت هستند؛ حتا زمانی که انرژی‌های فسیلی به نازل‌ترین بها رسیده بودند. لینز همچنین می‌گوید استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر نه تنها برای حفظ محیط زیست مناسب است، بلکه در امور بازرگانی نیز به صرفه نزدیک‌تر است.


■ بهره‌گیریِ بیش‌تر از انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید نیروی برق

گزارش‌ها نشان می‌دهند که انرژی‌های تجدیدپذیر در سال ۲۰۱۵ در تولید ۲۴درصد برق سراسر جهان سهم داشته‌اند. این رقم افزایشی برابر با یک درصد نسبت به سال پیش را نشان می‌دهد. بنا به گفته‌ی لینز، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید نیروی برق در اروپا ۴۴درصد و در سال ۲۰۱۰، ۲۴درصد بوده است. هم‌اینک آلمان افزون بر یک‌سوم برق مصرفی خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تولید و به کشورهای همسایه نیز صادر می‌کند.


■ انرژی‌های تجدیدپذیر و اهداف اقلیمی

با این که سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید نیروی برق آشکارا افزایش یافته است، سهم آن در تولید انرژی گرمایی، مصرف‌های صنعتی و در حمل‌ونقل چندان درخور ملاحظه نیست. اواخر سال ۲۰۱۵ سهم انرژی‌های تجدیدپذیر با تنها دو دهم درصد افزایش نسبت به سال پیش، به ۱۹.۲ درصد رسید. لینز می‌گوید علت اصلی این امر پیشرفت کند صنعت حمل‌ونقل و صنعت گرمایی است و باید تدابیر بیش‌تری در این زمینه در پیش گرفته شود. برابر آمار جهانی، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در حمل‌ونقل شهری تنها ۴درصد و در تأمین گرمای ساختمان‌ها و صنایع ۸درصد است.
برای این که دمای کره‌ی زمین دو درجه کاهش یابد، باید تا میانه‌های همین سده استخراج انرژی های فسیلی به طور کامل متوقف شود. لینز می گوید: «ما هنوز هم در مسیر درست قرار نگرفته‌ایم.» او درعین‌حال معتقد است که هنوز برای دست‌یابی به هدف، فرصت داریم: «می‌توان تولید انرژی‌های تجدیدپذیر را ده برابر افزایش داد.»
نشانه‌ها بیانگر آن‌اند که طی سال‌های گذشته تولید فتوولتاییک (دستگاه تبدل انرژی خورشیدی به برق) با شتاب دارد گسترش می‌یابد. با این روند، می‌توان نتیجه گرفت که نوآوری‌ها و کاهش هزینه‌ها نیز می‌تواند بسیار زود و به سرعت همه‌چیز را تغییر دهد. به گفته‌ی او، برای بهبود شرایط اقلیمی، به پشتیبانی‌های سیاسی نیاز بیش‌تری هست.
به باور لینز، کاهش یارانه‌ها در این زمینه کارساز بوده است. لینز می‌گوید: «امروزه در سراسر جهان برای پشتیبانی از انرژی‌های فسیلی نسبت به انرژی‌های تجدیدپذیر، چهار برابر بیش‌تر هزینه صرف می‌شود». کشور پرتغال به تازگی نشان داد که برق مصرفی به طور ۱۰۰درصد و بدون بروز گرفتاری، از راه انرژی‌های تجدید‌پذیر تأمین‌شدنی است. در این کشور به مدت چهار روز از نیروگاه‌های تولید انرژی تجدیدپذیر برای تولید کامل انرژی برق استفاده شد. در دانمارک نیز بارها از انرژی‌های تجدیدپذیر برای تولید کامل برق مصرفی بهره‌برداری شده است.


برگرفته از : وبگاه علمی «بیگ‌بنگ»
ویرایش : امیریاشار فیلا

سه شنبه 25 خرداد 1395 ساعت 15:27  
 نظرات